Σχετικά με εμάς

Η ιστορία ξεκινάει ένα βράδυ του 2011, ενώ εργαζόμουν από το σπίτι μου στα Άνω Πατήσια, για μια Ιρλανδική εταιρεία. Στη διάρκεια ενός διαλείμματος, είδα τυχαία ένα διαφημιστικό banner που έλεγε ΄Φτιάξε και εσύ τη δική σου μπύρα στο σπίτι’. Έκανα κλικ από περιέργεια και άρχισα να διαβάζω κάποια βασικά πράγματα για την οικιακή ζυθοποίηση. Μετά από μερικές μέρες και αρκετό διάβασμα σε διάφορα σχετικά φόρουμ, αποφάσισα να παραγγείλω το πρώτο μου κιτ παρασκευής μπύρας. Τα πράγματα σχετικά απλά: Δυο πλαστικοί κάδοι 30 λίτρων, μια κονσέρβα με εκχύλισμα βύνης, ένα φακελάκι μαγιά και μια κατσαρόλα. 


Μετά από δύο εβδομάδες ζύμωσης και ωρίμανσης ήρθε η ώρα της εμφιάλωσης, αναμονή άλλης μιας εβδομάδας και η πρώτη μου homemade μπύρα ήταν έτοιμη.


Οι αγορές και οι κατασκευές των πρώτων diy κομματιών εξοπλισμού δεν άργησαν και στο δεύτερο χρόνο ενασχόλησης είχα ήδη μια σειρά εργαλείων όπως κατσαρόλες, ψυγεία camping, πυκνόμετρα, ηλεκτρονικά θερμόμετρα, μύλους βύνης, μαγνητικά stir plates, πράγματα δηλαδή που έχει κάθε homebrewer που σέβεται τον εαυτό του. Το πτυχίο μηχανολογίας που παρέμενε ανενεργό για μια δεκαετία και οι βάσεις που μου είχε δώσει βοήθησαν στην κατανόηση της διαδικασίας ζυθοποίησης και στις κατασκευές.


Σύντομα το καλό αποτέλεσμα και οι έπαινοι από φίλους και συγγενείς, με έκαναν να σκεφτώ το ενδεχόμενο να ασχοληθώ πιο επαγγελματικά με τη μικροζυθοποιία. 


Η συνέχεια, όπως τη φαντάζεται κάποιος: Ακόμα περισσότερο διάβασμα, έρευνα αγοράς, σεμινάρια και πολλές καθυστερήσεις, γραφειοκρατία, δυσκολία εύρεσης κατάλληλου χώρου, κορωνοϊός, καραντίνες, έλλειψη ρευστότητας, αμφιβολία. 



Ωστόσο η αγάπη και το μεράκι μου για τη μπύρα ήταν μεγαλύτερα από αυτά τα εμπόδια και τελικά με υπομονή και επιμονή κατάφερα να δημιουργήσω τη δική μου μικροζυθοποιία, ΑΝΟΚΑΤΟ, με την επιθυμία οι μπύρες μου να δίνουν γεύση στην κάθε σας στιγμή!