Διαδικασία Παραγωγής
Η παρασκευή της μπύρας μας, γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Η διαδικασία ξεκινάει με την άλεση της βύνης στο επιθυμητό μέγεθος. Στη συνέχεια, η αλεσμένη βύνη μεταφέρεται στο δοχείο όπου θα γίνει η ανάμειξή της με το νερό. Στο σημείο αυτό, το άμυλο που περιέχει, μετατρέπεται σε ζυμώσιμα σάκχαρα και εν συνεχεία πραγματοποιείται διήθηση και διαβροχή, όπου γίνεται διαχωρισμός του υγρού μέρους του μίγματος (ζυθογλεύκος) από τα στερεά υπολείμματα της βύνης. Στο επόμενο στάδιο, ο ζυθογλεύκος βράζει και γίνεται προσθήκη του λυκίσκου, ώστε να προστεθούν οι γευστικές ουσίες του στο μείγμα και να γίνει αποστείρωση.
Μόλις ολοκληρωθεί ο βρασμός, το μείγμα φυγοκεντρείται ώστε να απομακρυνθούν τα υπολείμματα του λυκίσκου και να γίνει φυσική διαύγαση. Ακολουθεί ψύξη του μείγματος και έπειτα γίνεται μεταφορά του ζυθογλεύκου στη δεξαμενή και προσθήκη της μαγιάς για να γίνει η ζύμωση, η οποία διαρκεί από 5 έως 7 μέρες. Σε αυτό το στάδιο ξεκινά η ωρίμανση της μπύρας, η οποία μένει στην ίδια δεξαμενή ενώ η θερμοκρασία μειώνεται σταδιακά στους 0-2 βαθμούς κελσίου. Η ωρίμανση της μπύρας διαρκεί 4-6 εβδομάδες. Τέλος μερικές ώρες πριν την εμφιάλωση, η μπύρα μεταφέρεται σε ειδική δεξαμενή όπου σταθεροποιείται προτού εμφιαλωθεί. Η μπύρα μας είναι πλέον έτοιμη για να την απολαύσετε!
Για την παραγωγή των μπυρών ANOKATO χρησιμοποιούμε αγνά υλικά (βύνες κριθαριού, λυκίσκοι και μαγιά), εξαιρετικής ποιότητας, ώστε να διασφαλίσουμε το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.